Gisteravond hebben wij een hele interessante clinic avond gehad.

Deze avond begon met uitleg van Anne en Eva van Ekelenburg. Hun missie is: paardrijden veiliger maken voor iedereen. Ze hebben hun eigen bedrijf opgericht, namelijk ECS: https://equestriansafetycentre.com/pages/over-ons2

Ze hebben uitleg gegeven over caps en het veilige MIPS systeem. Het was een interessante presentatie over waarom het MIPS systeem voor extra veiligheid kan zorgen tijdens een val. Bij ECS verkopen ze deze caps met het MIPS systeem. Daarnaast bieden ze ook veiligheidsbeugels aan. Ze staan volledig achter de producten die ze aanbieden. De producten zijn niet alleen veilig, maar de producten zien er ook mooi uit en het comfort is goed.

Daarna hebben we een bitfit clinic van Julia Munne gehad. Julia is een fysio-manueel therapeut, dierenfysiotherapeut-osteopaat. Julia heeft uitleg gegeven over dat aanleuningsproblemen vaak voortkomen uit discomfort ergens anders in het paardenlichaam. Echter kan een aanpassing van het bit of hoofdstel ervoor zorgen dat dit positieve effecten heeft. Ze kijkt altijd eerst naar het paard, dan naar de ruiter en dan naar het bit.

Vier ruiters van onze club hebben een bitfit consult gehad deze avond. Namelijk Fenna, Rianne, Wies en Henk. Het was interessant om te zien waar je op moest letten bij het paard en de ruiter, wanneer een ander bit uitgeprobeerd werd en het was ook goed om te zien dat een bit, ondanks dat het een hulpmiddel is, toch zoveel effect kan hebben op een paard, de ruiter en de aanleuning.

Bedankt Julia, Anne en Eva!

JM DierfysiotherapieEquestrian Safety Centre

Categorieën: Activiteiten