Clubkampioenschap paardensportvereniging St. Anthonis

Afgelopen zondag werd op het oefenterrein aan de Bosweg tijdens een onderlinge wedstrijd door de leden van paardensportvereniging St. Anthonis gestreden om het clubkampioenschap. Er deden maar liefst 26 combinaties mee, terwijl andere leden behulpzaam waren bij de organisatie.

Bij het onderdeel dressuur moest men twee proeven rijden op het eigen niveau. Dit zijn oplopend in moeilijkheidsgraad van de oefeningen de klasse B – L1- L2 – M1 -M2 – Z -, Z2 – ZZ licht – ZZ zwaar. De jury gaf haar oordeel en die resultaten werden omgerekend in percentages.

Het was weer even gezellig als altijd! Nadat de paarden en pony’s weer lekker op stal of in de wei gezet waren, kwamen de leden terug voor de barbecue en de uitslag.

Iemke Bens werd de nieuwe Kampioene. Zij ging van de pony’s over naar de paarden en reed het paard Fioretti MB in de klasse B naar de 74%. Mathilde Stoffele werd met Kaifes Ires  2e, dankzij een proef op M1 niveau die 70,83% opleverde. Leon Rutten reed zijn paard Pollegia in de klasse B eveneens naar de 70,83%. Hij eindigde als 3e na toepassing van de ex aequo regeling.

De beste ponyruiter/-amazone was Julia Cornelissen. Zij behaalde in de klasse B met Lesley, een C-pony, de mooie score van 69,66%.

Bij het springen kwam men uiteraard ook uit in de eigen klasse. Hier werd Nicky v.d. Wielen met Avola na een foutloze proef in een tijd van 34.01 sec. de nieuwe kampioene.

Categorieën: Activiteiten