José Bongers is de nieuwe winnares van de clubkampioenschappen paardensport Sint Anthonis.

Op zondag 17 september lagen de dressuurringen en de springring er  al vroeg uitnodigend bij. De zon scheen heerlijk. Kortom de juiste ingrediënten om er een gezellig clubkampioenschap van te maken voor deelnemers en publiek.
Nadat de dressuurproeven verreden  waren werd commandant Harrie Melis verrast door een zestal leden dat speciaal voor hem een kür op muziek reed.
Daarna kon er een parcoursje gesprongen worden.
Elke combinatie, met pony of paard reed uiteraard op eigen niveau.  Zo kon het dus gebeuren dat Willem Cornelissen met zijn pony Mellow dankzij een foutloze barrage won van Jan-P
ul van den Bosch die met zijn paard een balkje pakte. Daarmee was hij de winnaar van de Calimero cup, de wisselbeker voor de beste springer van de vereniging.
Bij de dressuur waren er drie groepen gemaakt. Elke combinatie reed twee proeven.
Andrea van Gelder won met Boyke de Bixie klasse. Julia Cornelissen was met Lesly de beste  bij de pony’s in de dressuurklasse B.
Jose’ Bongers bleek de beste onder de paarden.  Dat zij tijdens de clubkampioenschappen voor het eerst in de klasse L1 startte tekent haar sportiviteit.  Uiteindelijk bleek zij ook de allerbeste dressuurresultaten van de hele vereniging te hebben behaald. Uit handen van de voorzitter kreeg zij de clubbokaal, waarop de namen van haar vele voorgangers gegraveerd staan, overhandigd. Als klein meisje bij de ponyclub altijd al meegedaan en nu na vele jaren aan haar de eer en de felicitaties van de clubgenoten terwijl ze bij de paarden rijdt. Dat is echt wel leuk!
De dag werd traditiegetrouw afgesloten met een barbecue waar nog gezellig werd nagepraat.

Categorieën: Nieuws